lördag 7 november 2009

Lysande Ledig Lördag!

Morgonen började bra, jag sov över hos Sandra, så det var roligt att vakna! Vi åt havregrynsgröt med körsbärssylt till frukost, det var gott! Sen åkte vi och hämtade upp Izabela hemma hos henne, för idag skulle vi åka på äventyr! Målet för dagen var staden Hay-on-Wye!

Framme i den lilla staden efter ungefär en timmes bilkörning. Vi parkerade på en smal gata och gick för att utforska staden. Här är jag och Izabela utanför ett gammalt slott som låg på en kulle i mitten av staden.

Vi provar hattar på en antikaffär inne i slottet! :)

Hay-on-Wye är känt för sina många bokaffärer. Jag tror det finns ungefär hundra stycken där! Ungefär varannan affär i staden var en bokaffär, några var till och med utomhus! Här är en Honesty Bookshop, där man tar en bok och stoppar pengarna i en liten låda!

Efter en tur på stan gick vi till floden Wye (som rinner genom Hereford också), det fanns en liten stig längs floden som vi gick på tills vi hittade en mysig picknick-plats. Fika är alltid så mycket godare utomhus!

Sen var det dags för det vi alla väntat på! Premiärdoppet i England! Det blev en väldigt kort simtur i floden, kallt men ändå så härligt! Izabela vågade inte bada, inte den här gången i alla fall :)

Hittade en lian som vi svingade oss i, det var skoj!

Ett fint vattenfall hittade vi på vägen tillbaka!
Efter några timmar i Hay-on-Wye åkte vi till ett berg i närheten, Hay Bluff. Vi gick/klättrade uppför berget i spöregn och nästan orkan. Det var jättefin utsikt och roligt att gå omkring på berget, men OJ så kallt det var! Hade kort kjol och nylonstrumpbyxor på mig idag, och det var väl inte ideala kläder för en bergsbestigning i dåligt väder... Men det var en rolig tur! När vi kom tillbaka till bilen igen tog vi av oss de blöta kläderna och satte på högsta värmen i bilen, det var så skönt!
Vi åkte tillbaka hit till Sandra, tog en skön varm dusch och firade Bonfire-Night med Sandras familj. Egentligen var Bonfire i torsdags, men många firar det nu på helgen istället. Man firar att en kille som hette Guy Fawkes inte lyckades tända eld på parlamenthuset för några hundra år sedan. Vi firade med fyrverkerier i trädgården! Mysigt! Fast det regnade jättemycket. Sen åt vi god mat tillsammans med Sandras värdmamma Karens föräldrar och Karens bästa kompis.
Det har varit en jättebra lördag! Vad har ni gjort idag?

1 kommentar:

  1. Jätteroligt att läsa vad ni gör. Det verkar finnas många trevliga byar runt Heresford.

    P&M

    SvaraRadera