onsdag 24 februari 2010

Chokladmuffins

Idag på förmiddagen bakade jag och Charlie chokladmuffins, jättegoda blev de! Jag vill att muffins ska bli så där höga med sprickor på toppen, men har aldrig lyckats hittat nåt bra recept. Men idag blev muffinsarna perfekta, så här kommer receptet!

Perfekta chokladmuffins
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk olja

Rör ihop detta, och tillsätt sedan följande:

4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
75 g hackad choklad

Smeten blir rätt så tjock, men det är så den ska vara! Fyll muffinsformar till drygt 2/3 med smet. Kom ihåg att ställa formarna i en muffinsplåt, annars tippar de och flyter ut väldigt lätt. Hacka ytterligare 75 gram choklad och strö på muffinsarna. Grädda i ca 10-15 minuter i 200 grader. Perfekta muffins! Om man vill göra dem ännu mer perfekta kan man röra ihop en glasyr och toppa dem med! Men vi hade inget florsocker hemma, så det blev ingen glasyr för vår del...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar