torsdag 11 februari 2010

Veronica, Veronica...

Veronica har länge kommit dåligt överens med familjen hon bor hos. Hon har inte trivts där och familjen har inte alltid behandlat henne så bra. Innan jul fick hon kontakt med en annan familj här i Hereford, men hon bestämde sig ändå för att stanna hos sin gamla familj.

Förra veckan kände Veronica att det inte gick längre, så hon bestämde sig för att åka hem i slutet av februari. Men i förrgår så ändrade hon sig, och skulle alltså stanna hos familjen ända till sommaren. Men igår så hade hon och värdmamman ett stort bråk som slutade med att värdmamman sa att hon skulle köpa en flygbiljett hem till Veronica nu, att de inte ville ha kvar henne. Veronica blev jätteledsen och sprang hem till mig.

Det slutar inte här, utan mer hann hända innan kvällen var slut. Jag försökte trösta Veronica och hjälpa henne reda ut vad hon ville. Hon var jätteless på familjen hon bodde hon och ville helst aldrig se dem igen, men ville ändå stanna i Hereford. Så därför kontaktade Veronica den andra familjen hon pratat med, och kom överens med dem att börja jobba där istället.

När hon kom hem på kvällen sa värdmamman förlåt till henne och sa att de visst ville att hon skulle stanna, men Veronica sa då att hon efter vad som hänt inte kunde tänka sig att vara kvar där och att hon redan hade hittat en ny familj. Varpå värdmamman blev jättesur och sa att hon kunde sluta redan imorgon.

Så idag har jag hjälpt Veronica att packa och städa ur sitt rum, och just nu sitter hon hos sin nya familj. Tänk vad snabbt det kan gå!

Det har varit jobbigt ett tag, mest för Veronica men även för oss, hennes kompisar. Nu verkar det ju som att allt har löst sig till sist ändå. Och jag hoppas verkligen att Veronica blir lycklig hos sin nya familj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar