söndag 7 februari 2010

Kidnappningsdrama i Hereford

Igår träffades jag, Sandra och Anette tidigt på morgonen. Vi åkte till ASDA och handlade mat och dekorerade sedan Sandras lilla bil med ballonger, en banderoll och en skylt som det stod Honk! på (tuta!) Allt detta gjorde vi för Veronicas skull, för på måndag är det hennes födelsedag, men vi ville fira henne på helgen istället. Efter att bilen var fixad åkte vi hem till Veronica.

Vi parkerade bilen och gick sedan mot hennes hus. Fast inte hela vägen fram, vi väntade istället bakom ett hörn, redo med filmkamera och en filt. (Dagen innan hade vi sagt till Veronica att vi på lördagen skulle vara gatumusikanter, och att vi skulle hämta upp henne klockan halv nio på morgonen, hon tyckte att det var en lite konstig sak att göra på en lördag men gick med på det.) När vi stog gömda bakom hörnet ringde vi till Veronica och bad henne skynda sig ut. Vi väntade och väntade, så äntligen hörde vi hennes dörr öppnas och Sandra gjorde sig beredd med filten. När hon gick förbi slängde vi filten över henne! Hon skrek till och verkade väldigt förvånad! Inte konstigt med tanke på att hon just blivit kidnappad!
Vi ledde henne mot bilen och åkte sedan till en park där vi sjöng Happy Birthday för henne innan vi tog av henne filten! I parken fick hon kasta stenar i cirklar för att samla ihop poäng, och beroende på hur många poäng hon fick ihop fick hon olika kuvert, där det stod vad vi skulle göra under dagen.

Veronica fick åtta poäng och öppnade därför ett kuvert som innehöll en resa till Weston Super Mare! Ett av Englads mest kända Seasides! Det tog ungefär två timmar att köra dit, men vi hade roligt på vägen, sjöng och fikade! Här är vi på stranden vid havet!


Picknick på stranden! Vi hade med små yoghurtar, mackor, melon, vindruvor, chips, smoothie och självklart en tårta! Mysigt!
Tårtan var formad som en cupcake! Eftersom det var ganska blåsigt på stranden hann Veronica tyvärr aldrig blåsa ut ljusen på tårtan, för någon sekund efter att vi tänt dem blåste vinden ut dem igen... :)

Är man vid havet ska man såklart bada! Fast Anette tyckte vi var ganska tokiga! Men vi tog av vinterjackorna och vantarna och tog på bikinin istället! Det var så långt ner till havet att vi valde att ha skorna på på vägen ner till vattnet, kändes konstigt att ha vinterstövlar till bikini :) Som ni ser på bilden så var det ju inte direkt crowded med folk som badade igår :)

Jag vet inte ens om man kan kalla det bada, vi sprang ner i vattnet, tog ett eller möjligen två simtag och sprang sedan upp igen!


Kalla och nöjda tjejer! Årets första dopp blev alltså den sjätte februari, är rekord för mig!

Sen gick vi till Seaqurium, ett hus på pålar i havet med massa stora akvarium i. Vi såg sköldpaddor, clownfiskar, rockor, aborrar och många fler fiskar, fast det bästa var hajarna! Man fick gå i en tunnel i hajarnas akvarium, läskigt!
Vi spelade på maskiner inne i akvariehuset också, Veronica var den enda som vann, men så var det ju hennes födelsedagsresa också :)

Åkte in till centrum av Weston Super Mare och shoppade lite. Åkte också ett jätterolig hiss inne i ett köpcenter! En sån där liten glastub som går på utsidan av huset, vi åkte upp till toppen och jag blev nästan höjdrädd :)

Sedan åkte vi till byn Cheddar! Det var en jättefin by med höga berg i, men mest känd är byn såklart för att Cheddarosten kommer därifrån. Tyvärr var alla affärer och kaféer stängda när vi kom dit, så vi kunde inte köpa nån ost, och alla turistgrejer var också stängda så vi fick inte kolla i grottorna där man lagrade osten... Men vi provade i alla fall att klättra upp i ett av Cheddarbergen!


Sandra och Veronica vid en klippa i Cheddar.

Sen kom det en vildget och jagade ner oss från berget! Anette stannade nere vid bilen (hon var inte så sugen på bergsklättring) och kunde se hur en get började springa mot oss, så hon skrek åt oss att fly! Tack snälla Anette, där räddade du kanske våra liv!

På kvällen åkte stannade vi i Bristol och åt mat på en typisk engelsk pub. Jag åt Chicken Tikka med ris och naanbröd, inte så typiskt engelskt kanske, men gott var det!

En jätterolig kidnappningsutflykt hade vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar