söndag 28 februari 2010

Matkoma

Igår åkte jag, Sandra och Anette till Lilla Sverige, eller som det också kallas; IKEA! Efter en god frukost hemma hos mig satte i väg, vi åkte till Cardiff i Wales. Efter ungefär en och en halv timme i bilen såg vi äntligen det stora blå huset med gula bokstäver!
Vi började i restaurangen, jag åt köttbullar med potatis, gräddsås och lingonsylt, det var hur gott som helst! Sen gick vi igenom affären och kollade på alla svenska saker. Det var skoj! Visste ni att alla böcker som finns som rekvisita i utställlningsrummen är på svenska?

Efter att vi handlat lite doftljus och smågrejer gick vi in till mataffären, där handlade vi för ca 50 pund! De galna svenskorna köpte upp nästan hela lagret av svensk mat :) Det blev bland annat knäckebröd, matjessill (som Anette ska göra gubbröra av nån dag!), lingonsylt, flädersaft, lingondricka, blåbärssoppa, kalles kaviar, olika sorters sill på burk, chips, polly, ahlgrens bilar, saltlakrits, skumtomtar, godisfiskar, läkerol, drottningssylt och massa massa mer! Men är man svensk och bor utomlands, då får man shoppa loss på IKEAs mat ;)
Vi bar alla grejerna vi köpt till bilen och gick sedan tillbaka in till restaurangen i varuhuset, nu var det fikadags! Vi köpte kanelbullar och lite annat gott och satt och fikade länge. Innan vi åkte hem köpte vi också svensk varmkorv... Är man på IKEA så är man :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar