söndag 14 mars 2010

Spännande resa till Wales

Igår gick vi till tågstationen med siktet inställt på äventyr, men utan att veta vart vi ville. Vi köpte helt enkelt en biljett till nästa tåg och lät slumpen avgöra destination!

Här sitter Sandra på tåget mot Newport i Wales, där vi spenderade en rolig och spännande dag!
Äter jättegod bakad potatis med smör och ost på en bänk alldeles bredvid floden som rann genom staden. Det var en flod som låg så nära havet att den var tidvattenreglerad, det var tyvärr lågvatten när vi var där så vi såg mest lera :)
Newport var en väldigt fin stad, med många monument och utsmyckningar. Här har Sandra klättrat in i ett hål i ett konstigt rött monument...

Lite shopping blev det också!

Vi hittade ett gammalt slott! Ser ni vad många duvor som sitter högst uppe på slottet!
På en mysig liten marknad köpte vi färsk frukt.
Vid solnedgången gick vi upp på en kulle med jättefin utsikt över staden. Hittade en lekplats som vi testade lite :)

Katedralen i Newport by night.

På kvällen hoppade vi på ett tåg hemåt, glada och nöjda efter en dag i Newport. Dock var vi lite hungriga, och kom på att vi ju kunde äta middag i en annan stad på vägen hem! Så vi hoppade av tåget i Cwmbran! (Cwmbran måste vara ett av de svåraste stadsnamnen att uttala, det är ju sex konsonanter i ordet och bara en vokal!)

I Cwmbran kollade vi först lite i stan och shoppade innan vi åt en god pizza till middag. Sen hoppade vi på nästa tåg mot Hereford!

Det var en jätterolig och spännande dag! Det här sättet att göra utflykter på måste vi prova igen! :D

1 kommentar:

  1. Hej! Snygg bild på mig och frukten måste jag säga! Det ser lite ut som att jag inte hade tänkt betala för den! Men det gjorde jag ju faktiskt och inte var den dyr heller! Jag måste ju tillägga att pizzan var så god eftersom vi själva fick komponera den! För £11 fick man själv välja 5 pålägg på sin pizza. Vi tog bacon, rödlök, någon slags god påläggskorv, ruccola och svamp! Mums! Men här i England finns det INGEN BEASÅS! Rolig dag, väldigt bra!

    SvaraRadera