måndag 28 november 2011

Världens bästa camping-tur!

Jag och Stine har haft en otrolig helg! Här kommer massor av bilder från äventyret, fast jag tror ändå inte att ni kan förstå hur spännande, läskigt och roligt det var. Det är nog bara jag och Stine som kan det :)
 Mina snälla värdföräldrar, H och T, körde oss dit. De lämnade en bil åt oss (in case of emergency or bear attacks...) önskade oss lycka till och åkte hem igen. Kvar i mörkret var bara jag, Stine och en hel massa packning. Tur att vi hade pannlampor med oss, väldigt mörkt var det!
 Vi började med att klä på oss varma kläder och resa tältet
Vi hade ordentligt med camping-utrustning med oss och en stor spis, H och T skickade nog med allt de hade i källaren. Vi lagade middag i mörkret och satt sedan runt lägerelden och åt. Allt blir så mycket roligare när man är ute, bara att äta middag är ju jättekul!
Diska måste man också...
 Varning för björn-skylt. Det fanns massa regler; man fick inte ha mat utomhus eller i tältet, inte hälla ut diskvatten på marken, inte ha parfym på sig, inte ha tomma påsar eller kylväskor ute. Man fick inte ens ha på sig de kläder, som man haft när man lagat mat, i tältet. Många björnar i närheten... Vi var väldigt försiktiga och stoppade in allt i bilen på kvällen, men vi visste ju inte vad de andra camparna gjorde. På natten hörde vi många ljud, lite läskigt men från början också spännande och roligt :) Tills vi hörde en björn morra och lufsa förbi utanför tältet, då var det inte lika roligt längre...
 Vi satt uppe längre runt elden och pratade och grillade marshmallows, obligatoriskt när man tältar :)
 En specialare - grillad dubbel marsmallow med en smält riesen-kola i mitten
 Jag och bästa Stine 
 Vi vaknade av regnet nästa morgon. Härligt väder för en hike i bergen :) Var ska man spotta tandkrämen när man borstar tänderna funderade vi över, vi ville ju inte att björnarna skulle kunna känna lukten. I en vattenpöl var kanske bäst tänkte vi...
 På med regnkläder och stövlar, nu ska här bestigas berg! Vi såg ett vattenfall och Stine kom på den brillianta idén att försöka klättra över vattenfallet på några träd som låg över ravinen. Varför inte tänkte jag, det har jag ju aldrig gjort förut! Lite läskigt, men roligt! Vi fick många brillianta (och kanske lite dumma) idéer under vår vandring...
 Ett vackert vattenfall
 Vi vandrade vidare genom skogen. Plötsligt tog det stopp, det fanns bara klippor framför oss och enda sättet att komma vidare var att korsa vattenfallet... Så vad ska man göra?
 Två ganska genomvåta tjejer tar en välförtjänt lunchpaus :)
 Blött men vackert
 På toppen av en klippa!
 Vilka vyer! Synd bara att det var så regnigt att vi inte kunde se så mycket...
 Äntligen vid tältet igen. Galna som vi är, tog vi en simtur i havet :) Första gången jag badat med en mössa på!
 På med torra kläder och sen väntade en mysig kväll i tältet. Strax innan ett på natten började det blåsa storm. Väggarna på tältet började attackera oss, och tältpinnarna flög upp. Vi hade bundit fast tältet i träd i närheten, men plötsligt satt tältet inte fast längre. Grenar ramlade ner på taket och det började kännas lite väl äventyrligt att vara kvar där inne. Vi skyndade oss ut och la tunga stenar i tältet för att det inte skulle blåsa bort helt. Efter ett nödsamtal hem, packade vi in allt som inte hade blåst bort i bilen och körde till en parkeringsplats en bit bort, långt bort från alla träd, och tillbringade natten i bilen istället. 
Camping i bilen :)

Vi hade en otroligt spännande och rolig helg, med massor av äventyr och skratt! Jag är så glad att jag träffat Stine, en lika galen person som mig :)

4 kommentarer:

  1. låter som om ni haft det jättekul på ett annorlunda och spännande sätt. så mkt roligt och annorlunda du får uppleva i Canada, kommer att vara svårt att finna något som toppar detta år :-)
    kram syster mia

    SvaraRadera
  2. En spännande helg således. Tur att ni hade basecamp intill en väg och en bil. Tungt om det var 20 km till bilen när tältet rasade. Ytterligare krydda med björnen. Starkt!

    D

    SvaraRadera
  3. Av vem har du ärvt din äventyrslystnad? Inte av oss i varje fall! Möjligen kan din far ta åt sig en hel del! Efteråt, när allt har slutat bra, kan vi också glädja oss åt alla äventyr du upplever.Men lyd två gamlingar, var lite mer försiktig i Canadas stora mörka skogar i fortsättningen, men ha så kul i alla fall!
    Kramar från fof

    SvaraRadera
  4. spännande helg du verkar ha haft! våra upplevelser bleknar ganska mycke om man ska jämföra med dina.. nästan lite läskigt med björnen som ni hörde! och bada nu! måste ju va skit kallt. kommer bli svårt att toppa alla dina utflykter när du kommer hem igen!

    SvaraRadera