söndag 10 juni 2012

Bergsklättring!

Har haft en så bra helg! I lördags åkte hela familjen + Stine till Squamish och testade bergsklättring och idag tog vi en cykeltur längs havet och köpte Vancouvers bästa fish & chips.

Min värdpappa Harold har en vuxen son, Jason, som är proffs-klättrare, så han tog med oss på klättringsäventyr igår. När vi kom fram till de klippor vi skulle klättra blev jag lite orolig, de var nästan helt släta! Hur det skulle vara möjligt att ta sig uppför dem visste jag inte alls, det såg helt omöjligt ut! Det visade sig att med bra skor och teknik så var det inte alltför svårt. Bara väldigt roligt, och lite läskigt också måste jag erkänna :)

Jag och Stine tränar att hitta små 'foot holds', en centimeter är faktiskt tillräckligt att stå på om man har bra skor. Vilket vi som tur var fick låna :)
Harold klättrade först, utan problem. Om han kan, kan jag också tänkte jag och bestämde mig för att vara den nästa på tur. Men när det var dags att ta på mig selen började jag känna mig lite nervös. Jason visade hur jag knyter linan, och sen var det bara att sätta igång...
 Up, up and away! Det gick ju faktiskt väldigt bra! Kanske ska jag tillägga att Jason klättrade upp på mindre än en minut, utan sele, för att knyta fast linan första gången... Så det var nog inte den mest utmanade klippan, men det var så kul!
 Stine klättrar
 Med min fina äventyrsvän, som nu även kan titulera sig som min climbing-buddie :)
 Daniel var allt bra sugen på att testa han också
 Kanske måste han vänta ett år till, men det dröjer nog inte länge förrän han är uppe bland klipporna han med :) 
Vi testade tre olika klippor. Den här var for sure den svåraste! Nästan helt slät! På ett ställe fastnade jag nog i tio minuter innan jag hittade tillräckligt bra fotfäste för att klättra vidare. 

Anyway, klättring var superkul! Det måste jag absolut göra om igen snart!

1 kommentar:

  1. Vad gott med fish'n'chips! Hade de vinäger på den i Canada också?

    Nu till den egentliga kommentaren: WOOOW!! och AAAH! Jag är så avundsjuk! Det ser helläckert ut! Jag vill också! Du måste komma hit snart och klättra med mig!

    Första sommarkramen från Keb <3

    SvaraRadera