söndag 24 juni 2012

Lördag!

Igår hikade jag och Anette som planerat uppför the Grouse Grind. The Grind är en väldigt brant stig uppför berget Grouse Mountain, den är bara 2.9 km lång, men på den sträckan klättrar man 853 höjdmeter. Oj, så trötta ben jag hade efter vandringen när vi kom upp!
Anette på väg uppför berget. Det är liksom trappsteg i berget på vägen upp, närmare bestämt 2 830 stycken...
Halvvägs uppe! Så glada vi var över att se 1/2 mark-skylten! Fast här kom vi också upp i ett moln, så sista halvan av klättringen blev rätt så fuktig. Fast det var inget vi tänkte så mycket över, man har nog att göra med att se var man sätter fötterna.

Margot frågade efteråt om vi hade haft en nice hike. -Nice? svarade jag, det är nog ett ord man inte använder om the Grind! Kanske säger man utmanade istället. För när man är mitt i klättringen finns det inget som är särskilt nice med den! Men när man väl är uppe på berget, ja då är det nice!
Uppe på toppen träffade vi Ebba, som också hade tagit the Grind upp! Vi beundrade några fina träskulpturer...
Och såg en rolig skogshuggar-show. På vägen ner tog vi gondolan, skönt! :)
Planen var att vi skulle träffa Margot vid Capilano Suspension bridge och därefter ta ner till stranden för en bbq, men regnet bara öste ner, så vi lade de planerna på hyllan. Istället var vi hemma hos Anette ett slag, drack varmt te och bytte till torra kläder...
Sen gick vi på sushi-restaurang; åt massor, pratade, skrattade och var lite ledsna... Margot gillar räk-svansen (eller vad man nu kallar den på svenska?), yucky! Det var sista kvällen med Margot, just nu sitter hon på ett flygplan någonstans över Atlanten...

Jag sov över hos Anette, och sedan var det söndag :) Men det inlägget kommer imorgon!

3 kommentarer:

  1. Hur hög är Grouse Mountain?

    D

    SvaraRadera
  2. Oj, så hög? Vilken god kondition du skaffar dig. Duktig kicka! fof

    SvaraRadera