tisdag 15 december 2009

Julkort

Här i England finns det speciella kortaffärer, affärer som bara säljer födelsedagskort, julkort och presentkort. Det har jag aldrig sett hemma. Och det finns inte bara en sån affär här i Hereford, utan fyra eller fem! Det är konstigt att de affärerna kan klara sig, för hur mycket pengar lägger man på grattiskort på ett år egentligen??


En annan sak som är annorlunda är att korten är väldigt specialiserade Här köper man inte tio likadana julkort som det står Merry Christmas på, utan varje person ska få ett speciellt kort där det står Merry Christmas Brother, Wife, Son osv på.

Idag var jag inne på en kortaffär och tog ett kort, bara så ni skulle få se hur det kan se ut. Ser ni de röda skyltarna? Där står de var de olika korten finns, så man vet var man ska leta. För det finns tusentals olika sorters kort inne i kortaffärerna!



Och kollar man vid skylten där det står Daughter, inte hittar man bara kort till döttrar där inte! Utan det finns mycket mer specialiserade kort, kanske till Daughter and Fiancé eller till någon som är Like a Daughter?

När jag kom hem ifrån stan idag, hittade jag ett brev till mig i trappan. Det var en julkort från Maria, Martin och Eila! Det var jättefint, tack snälla syster!

Nog om julkort, nu ska jag gå ner och jobba några timmar!

1 kommentar:

  1. vi har ju gallerix, men et verkar inte vara jämförbart....see you soon!!!

    SvaraRadera