fredag 20 januari 2012

Chocolate

Har haft myskväll med finaste Amanda och ätit alldeles för mycket choklad :) 

Intressant fakta om choklad från Wikidedia, kanske kan man inte äta för mycket choklad ändå?
Nordamerika användes choklad för medicinska syften från och med 1500-talet till 17- och 1800-talet. I dryckform troddes den bota sjuka och blev förordnad för att förebygga sjukdom. Detta användningsområde har idag återfått viss popularitet i form av mörk choklad som ska motverka hjärtsjukdomar.
En studie från Harvard University visar att moderat konsumtion av choklad förlänger livet. Choklad innehåller mycket koppar vilket är bra för kroppen. Kakao och choklad innehåller många mineraler, såsom magnesium och järn, samt antioxidanter. Antioxidanterna har bevisats motverka risken för cancer eller hjärtsjukdomar.


Amanda högg även sönder sin (utan peppar)kaks-igloo hon byggde innan jul :) Hade fel inställning på min kamera under kvällen, men här är den minst suddiga bilden. Lite farligt ser det ut där hon sitter med kniven i högsta hugg :)

1 kommentar:

  1. Haha fint, då är det bara att attackera chokladasken ikväll igen då :)

    SvaraRadera