lördag 7 januari 2012

Toronto

Veckorna i Ontario avslutades på bästa sätt, genom en tur till Toronto!
 Huvudattraktionen i Toronto var CN-tower! I 34 år var det världens högsta torn med sina 553.33 meter, men för två år sedan förlorade det rekordet och får numer sälla sig till nummer tre på listan. Otroligt högt och mäktigt!
På väg upp i hissen, som hade både fönster och glasgolv. Läskigt!
Jag och bästa Tash 346 meters altitud, på deras outdoor observation deck! Det var blåsigt så högt uppe i luften!
Utsikt mot Lake Ontario, en av de fem stora sjöarna i Nordamerika, som tillsammans innehåller 22 % av världens färskvattensreserver! Tänk att sjön är så stor att man inte ens kan se till andra sidan!
 Utsikt mot affärsdistriktet i Toronto. Med sina 5.5 miljoner invånare är det en av de största städer jag besökt! All skyskrapor såg så små ut uppifrån tornet, fast de egentligen var väldigt höga.
 Nu skiljer bara en glasskiva mellan mig och marken, 342 meter ner. Läskigt!
Tashia testar lite nervöst glasgolvet i tornet.
Nere på marken igen. Nu ser skyskraporna höga ut igen!
 Tash, Jean-Ann och Bob på en inomhusbro mellan två byggnader i Toronto
 Högt i tak på tågstationen 
 Stadens gamla rådhus passade inte alls in mellan alla supermoderna glasbyggnader
 Ett köpcenter fyllt av trämåsar
Good bye Toronto, I hope I see you again.

Efter en fem timmar lång flygresa med en trött liten pojke, kom vi hem igår kväll. Vad härligt det kändes att vara hemma igen! Att se Harold igen, känna igen gatorna vi åkte på, se bergen igen (Ontario är nog det plattaste stället jag sett!) höra musiken från kyrkan genom golvet i mitt rum igen, att dricka gott vatten, sova i min säng... Lägenheten ovanpå kyrkan på Connaught Drive känns verkligen som hemma nu.

Med tidskillnaden var jag klarvaken redan vid sex imorse och kunde inte alls somna om igen, hur mycket jag än vred och vände mig. Så det var inte mycket annat att göra än att gå upp och blogga lite :) Nu har det börjat ljusa ute och solen går nog upp om ett tag. Kanske är det här en bra dag för en morgonpromenad?

2 kommentarer:

  1. Eller så var det tvärtom: Rådhuset passade in men inte de supermoderna glasbyggnaderna...

    Häftig hiss för övrigt.

    D

    SvaraRadera
  2. Skönt du är tillbaka på lägre nivå! Nu finns väl knappast något nytt att uppleva. Nu har du varit uppe skyn med endast en glasskiva under dig och under Niagarafallen. Har du inte chansat nog nu? Var rädd om dig Ylva. Du utmanar ödet tycker fof

    SvaraRadera