torsdag 8 december 2011

A canadian thing

Idag lagade jag Kraft Dinner (macaroni & cheese) till lunch. Fast egentligen kan man nog inte kalla det laga... Det är nog den enklaste maträtt man kan göra, på under tio minuter är lunchen fixad. Man öppnar paketet, och kokar de små makaronerna. Häller av vattnet, och tillsätter ett par matskedar smör och lite mjölk. Sedan kommer man till den läskiga delen, man öppnar den lilla påsen som följer med. I den är det ett knallgult/orange pulver. På förpackningen står det är det är "real cheese", men det tror jag inte mycket på... Man häller i det mystiska pulvret, blandar och låter såsen koka upp och bli krämig. Sen är det klart. Den färdiga maten har en läskig färg, men smakar rätt så bra!

Av de 7 miljoner lådor med KD som säljs varje vecka världen över, köper kanadensarna nästan 2 miljoner. KD is the bing thing over here! Kraft Dinner är för Kanada var vita bönor i tomatsås är för England eller vad knäckebröd är för Sverige.

Jag hottade upp min KD genom att fräsa lite vitlök i smöret först, och blanda i muskot, svartpeppar och lite extra cheddarost i såsen. 

1 kommentar:

  1. Håller med dig, ser inte vidare läckert ut. fof

    SvaraRadera