tisdag 27 december 2011

The family cottage

Har haft en toppendag med familjen här i stugan!
Dagen började med mumsiga våfflor med lönnsirap och färska blåbär, och så lek med barnen såklart. Därefter åkte jag och Harold på en sightseeingtur till sopstationen och en mataffär i närheten :) Lake Muskoka är fint, påminner mycket om Sverige, med liknande natur.
När vi kom hem igen var det dags att testa snön! Sötaste lille D i sin nya overall
Det var ju inte direkt överdrivet mycket snö som hade kommit, men nog räckte det för att testa pulkan :)
Daniel på promenad med mamma och mormor
En pappa ska ju lära sina barn om allt som är viktigt här i livet, hur man har snöbollskrig till exempel :)
Vi tog en promenad i skogen till en bäverdamm
Kusinerna bestämde sig för att göra snöbollar, som de sedan försökte rulla hela vägen hem igen. Här puffar jag, kusin J och moster på en av snöbollarna. Fast vi var tre som hjälptes åt så fick vi den inte uppför backen, utan snöbollarna fick stanna i skogen. Kusin J är en smart liten kille; tack gravitationen för att du hjälper oss att rulla bollen nerför backen, sa han :)
Kusin P balanserar på sin snöboll
På eftermiddagen började det snöa. Bäst att passa på att ta ett dopp i Lake Muskoka innan den fryser till, tänkte jag! Tashias pappa Bob och Harold agerade livvakter vid stranden, när man simmar i två-gradigt vatten vet man ju inte riktigt vad som kan hända... Att hoppa i en isvak (och det kan man nog likställa sjön med) sägs stärka immunförsvaret, verka lugnande samt ge en kick av välbefinnande. Fast nog var det kallt!

Det snöade mer och mer, så senare på kvällen gick vi ut för bus i snön, snögubbsbyggande och snöbollskrig. Jag gillar vintern!
Dagen avslutades med grillad oxfilé och kortspel, vi spelade några omgångar av Wizard, ett kortspel som uppfunnits i Ontario!

1 kommentar:

  1. Du framträder alltmer som de iskalla badens mästare. Vilket rykte svenskarna får!

    Stugan ser väldigt fin ut. Svårt att säga från en bild men visst är den något större än vår...

    Det svenska vädret har i alla fall varit stort och mäktigt de senaste dagarna. Orkan, snöstorm och stora skador. Träd har blåst omkull, tåg har ställt in, vägar stängts av, tak blåst av hu etc.

    D

    SvaraRadera