måndag 31 oktober 2011

IKEA

Vad passar väl bättre en regnig söndag än att åka till Lilla Sverige! Jag och Stine styrde kosan mot IKEA i Richmond, en stad alldeles bredvid Vancouver (det tar ungefär 5 minuter med tunnelbanan dit... Det är konstigt med städerna här, de sitter liksom ihop med varandra)
 På väg mot IKEA!
På bussen mot IKEA träffade vi några andra au pairer! Hur stor är chansen att man ska träffa någon man känner i den här staden?! Roligt var det i alla fall! Väl framme följde vi hungrigt lukten av mat mot restaurangen, det blev såklart köttbullar, potatismos och lingonsylt :) God lunch och trevligt lunchsällskap :)
Sen var det dags för lite shopping! Det var kul att gå omkring bland alla svenska skyltar, namn och svenska böcker i bokhyllorna :) Redan dags för julskyltningen verkar det som, fast det bara är oktober? Bästa köpet var nog en burk lingonsylt, nu ska här lagas svensk mat!

1 kommentar:

  1. Häftigt med ett IKEA-besök i det förlovade landet Kanada! Men du, skicka inte hem en inslagen bokhyllan Billy som julklapp. Vi tar det sen när du är hemma.

    I dag blev det vintertid (normaltid) i Sverige. Vilket betyder något ljusare morgon, men betydligt mörkare kvällar. Inramningen för en jul har alltså börjat. Nu väntar vi bara på snön. Men i år är det hittills stor snöbrist i Sverige. Uppe i ÖSK är det förstås en 3 km slinga med 50 cm konstsnö. Redan fullt med
    skidåkare!

    D

    SvaraRadera